Offentliga gestaltningar, public art.

Public art.

Skiftnyckeln

Skiftnyckeln 1990 Kvarteret Mjölner Växjö. Ek, rå linolja, längd 3,5 m.
Ett nytt bostadsområde på gammal industritomt i centrala Växjö. De första åren var Skiftnyckeln blankslipad av bävernylon. Det var som en leksak för alla nyinflyttade barn. Idag över 30 år senare är eken påverkad av tiden, lavbevuxen och sprucken.

Den söndermekade väckarklockan

Älmhults kommunhus 1991. Bland teknik bemålat trä, metall. Skalan är.. ja ett kugghjul är ju från en cykel det ser man. Utanför den tekniska förvaltningen hänge den, väckarklockan som var kul att pilla isär, omöjlig att få ihop..

Fiket

Hovs Västregård, Växjö kommun 1992. Ett möte i vad jag kallade 2,5 dimension, som en relief. Furu 2m bred 1.8m hög 0,15 djup Utsmyckningen blev en snackis på äldreboendet. Det vill man ju helst, att någon tar ställning, gillar gillar inte…

Ståthållaren

1993 Kalmar kommun. Ek och cortenstål. 6 m. En frusen marionett en ståthållare utan makt och medel med tillgång till alla kungliga attribut och troligen en hel del medel när man tänker efter.
Bilden är tagen i oktober 2020.

Haren

2020 På Anna Rydstedt sällskapets litteraturstig i Ventlige står denna hare och spanar. Bandsågad fram i ek i naturlig storlek.